heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'in the picture', vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2018
20
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
474
1
0

Syrische vluchtelingen starten in september de opleiding tot operatieassistent

Het Radboudumc trok eind 2017 de stoute schoenen aan en vroeg vluchtelingenwerk mee te denken over hoe ze vluchtelingen met een C-status en een medische achtergrond konden werven voor de opleiding tot operatieassistent. Na een selectietraject van zes maanden, starten Syrische vluchtelingen in september met de opleiding tot operatieassistent.

advertentie
2018
15
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
274
4
0

Hersenoperaties met een Hololens

Het UMC Utrecht heeft samen met een Nederlands softwarebedrijf een app ontwikkeld voor de HoloLens, waarmee een neurochirurg driedimensionale beelden voorgeschoteld krijgt van het brein dat zij gaat opereren. Dit helpt bij de voorbereiding van de operatie en maakt tijdens de operatie het navigeren naar de juiste locatie gemakkelijker.

2018
06
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
217
0
0

Derde van artsen en geneeskundestudenten maakte #MeToo-situatie mee

Een derde van de artsen en studenten geneeskunde, voornamelijk vrouwen, heeft op het werk weleens een seksueel grensoverschrijdende situatie meegemaakt. Dat blijkt uit een enquête van het blad Medisch Contact onder 3098 artsen en 440 geneeskundestudenten.

2018
06
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
299
0
0

Inspectie: zorg moet beter bij particuliere klinieken

Zelfstandige klinieken leven de richtlijnen voor goede zorg onvoldoende na. Bij zowel de infectiepreventie als het operatieve proces laat de kwaliteit te wensen over. Dat concludeert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd op basis van bezoeken aan 180 zelfstandige klinieken. De laatste rapporten, die vandaag worden gepubliceerd, bevestigen de trend.

advertentie
2018
01
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
425
0
0

Epiduraal bij bevalling of niet? Grote verschillen per provincie

De inzet van pijnbestrijding, weeënopwekkers of een kinderarts bij een bevalling verschilt enorm per provincie. Vrouwen in Brabant of Limburg krijgen ruim drie keer zo vaak een ruggenprik als in Drenthe en Flevoland.