heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'in the picture', vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2018
24
feb
nieuws
door
Ingrid Hummel
103
2
0

Smartphone-app helpt het risico op postoperatieve wondinfecties te verminderen

Met een nieuwe smartphone-app, WoundCare, kunnen patiënten beelden van hun wonden vanuit huis versturen ter beoordeling door verpleegkundigen, waardoor eerdere opsporing van postoperatieve wondinfecties (SSI's) en preventie van ziekenhuisopnames mogelijk worden.

advertentie
2018
21
feb
nieuws
door
Ingrid Hummel
514
0
0

Primeur: Oogziekenhuis verwelkomt robot in operatiekamer

In Het Oogziekenhuis Rotterdam is de eerste operatierobot voor oogchirurgie in Nederland in gebruik genomen. De operatierobot zal in de toekomst gebruikt worden bij netvliesoperaties om patiënten preciezer en veiliger te helpen. Ook maakt de robot op termijn nieuwe behandelingen mogelijk, waarmee aandoeningen aan het netvlies kunnen worden verholpen waar nu nog geen adequate behandelingen voor beschikbaar zijn.

2018
15
feb
nieuws
door
Ingrid Hummel
252
0
0

Europese dag van de operatieassistent

En, en, zijn jullie een beetje verwend vandaag? De dag van de verpleging is inmiddels bij iedereen wel bekend, en dat moet natuurlijk ook zo worden met de Europese dag van de Operatieassistent.

2018
14
feb
nieuws
door
Ingrid Hummel
244
1
0

Medische instrumenten ontwerpen en testen zonder dure prototypes

Complexe nieuwe medische instrumenten blijven vaak steken in de fase van het prototype. Dat is duur en tijdrovend. Ewout Arkenbout ontwikkelde daarom een nieuwe, virtuele ontwerpmethode waarmee instrumenten al eerder zijn te evalueren en bij te sturen. Arkenbout promoveerde op maandag 12 februari op dit onderwerp aan de TU Delft.

advertentie
2018
03
feb
nieuws
door
Ingrid Hummel
1063
4
0

Al gamend de OK op

In het Isala ziekenhuis in Zwolle kunnen patiënten binnenkort al gamend de operatiekamer op. In de voorbereidingsruimte van de OK van het Behandelcentrum van het ziekenhuis is speciaal behang aangebracht. Patiënten kunnen met behulp van een app op hun smartphone of tablet de kleurige afbeeldingen op deze 'storywall' laten bewegen en daar spelletjes mee doen.