heet vanaf nu

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Hij is sinds 1999 werkzaam als anesthesiemedewerker. Na een periode van ruim 12 jaar leidinggeven op de OK is hij op dit moment in opleiding tot sedationist. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

Volg mij op socialmedia2017
28
nov
nieuws
door
Martijn Lupke
326
3
0

'Meer patiënten overleden door fouten in ziekenhuis'

In de Nederlandse ziekenhuizen zijn in een jaar tijd naar schatting 1035 patiënten overleden doordat er iets in het ziekenhuis fout ging, dat waarschijnlijk voorkomen had kunnen worden. Dat zijn 67 meer mensen dan in de tijdsperiode daarvoor.

advertentie
2017
27
nov
blog
door
Martijn Lupke
1842
7
0

Enquête dienstensysteem OK personeel

OK Visie doet in opdracht van een fusieziekenhuis in Zuidwest-Nederland onderzoek naar de invulling van de diensten in de diverse operatieafdelingen in Nederland. Helpen jullie mee door de vragenlijst in te vullen?

2017
14
nov
nieuws
door
Martijn Lupke
467
10
0

Amsterdam krijgt VR-trainingscentrum voor chirurgen

Amsterdam krijgt volgend jaar een groot internationaal virtual reality-trainingscentrum voor chirurgen en andere medisch specialisten.

2017
09
nov
blog
door
Martijn Lupke
1093
7
3

Begin met het einde voor ogen

Stephan Covey, de auteur van de bestseller “de zeven eigenschappen van effectief leiderschap” zegt dat blijvend succes alleen mogelijk is door deze zeven eigenschappen na te streven. Eén van deze eigenschappen is ‘begin met het einde voor ogen’. Waarmee hij bedoelt dat je met een duidelijk einddoel voor ogen start met een project of verandering. Je werkt dan “van achter naar voren”. Anders gezegd, ‘denk na over de vraag waar je heen wilt en ontwikkel een visie’.

advertentie
2017
06
nov
blog
door
Martijn Lupke
1132
17
2

Wat is de waarde van sedatie?

Net als anesthesiologie is procedurele sedatie en analgesie (PSA) geen poortspecialisme, wat betekent dat deze specialismen geen “eigen” patiënten hebben. Dat is op zich logisch want je komt niet naar het ziekenhuis voor alleen een narcose of een sedatie, daar zit altijd een behandeling aan vast van bijvoorbeeld een chirurg of MDL-arts. Anesthesiologie en sedatie worden daarom ook ondersteunende specialismen genoemd. Maar worden niet op dezelfde manier gehonoreerd. Waarom niet?