heet vanaf nu

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Hij is sinds 1999 werkzaam als anesthesiemedewerker. Na een periode van ruim 12 jaar leidinggeven op de OK is hij op dit moment in opleiding tot sedationist. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

Volg mij op socialmedia2018
24
feb
nieuws
door
Martijn Lupke
672
2
0

Ziekenhuis Amstelland geeft geboortefotograaf toegang tot operatiekamer

Gisteravond is voor de eerste keer in Ziekenhuis Amstelland een geplande keizersnede door een geboortefotograaf vastgelegd. Het was een bijzonder moment voor ouders, maar ook een bijzondere aangelegenheid voor de medewerkers op de OK.

advertentie
2018
23
feb
evenement
door
Martijn Lupke
124
1
0
gratis
Groningen

20 maart 2018
ESA guidelines for procedural sedation and analgesia in adults

Kom op dinsdag 20 maart 2018 naar het UMCG voor de presentatie van de nieuwe ESA richtlijnen voor procedurele sedatie en analgesie bij volwassenen.

2018
13
feb
blog
door
Martijn Lupke
705
2
1

Diploma 36

De opleiding sedatiepraktijkspecialist. Op de dag af een jaar geleden begon ik het theoretisch deel van de opleiding aan de UMC Utrecht Academie. Een dag nadat ik vader werd van mijn dochter Renske. Het jaar dat OKBlog zou gaan fuseren met OK Nieuws. Slechte planning? Of juist een goede? Het zou moeten blijken. Aan motivatie in ieder geval geen gebrek…

2018
12
feb
nieuws
door
Martijn Lupke
227
2
0

Minuscule robot maakt minimaal invasieve chirurgie en gericht afleveren van medicatie mogelijk

Een nieuwe minuscule robot van slechts vier millimeter groot kan in de toekomst mogelijk worden ingezet voor minimaal invasieve chirurgie en het gericht afleveren van medicatie in het menselijk lichaam. Het gaat om een zogeheten soft robot, een robot die gebouwd is van zachte materialen die geïnspireerd zijn op levende organismen.

advertentie
2018
28
jan
blog
door
Martijn Lupke
1629
10
0

Naleving protocol high-risk medicatie onder de maat

Het protocol voor het toedienen van high-risk medicatie wordt door één op de vijf verpleegkundigen volledig uitgevoerd, zo blijkt uit onderzoek dat verplegingswetenschapper Bernadette Schutijser van het VUmc deze maand publiceerde in BMJ Open. Dat zijn geen beste cijfers. Hoe doen wij het op de OK?