heet vanaf nu

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

Volg mij op socialmedia2018
23
apr
nieuws
door
Martijn Lupke
127
2
0

Ouderen niet meer opereren is ineens bespreekbaar

Soms is het riskant én kostbaar om ouderen te opereren. GroenLinks wil het taboe op ‘overbehandeling’ doorbreken. Omwille van patiënt en kosten.

advertentie
2018
23
apr
nieuws
door
Martijn Lupke
193
3
0

Rennend de operatietafel op en af en je herstelt veel sneller

Zo veel mogelijk in beweging blijven rond de operatie, zo kort mogelijk nuchter zijn, dan kan je binnen 48 uur lopend het ziekenhuis uit. Het aantal complicaties na darmoperaties is fors verminderd in het Martini Ziekenhuis.

2018
21
apr
nieuws
door
Martijn Lupke
172
3
0

Nieuwe schouder in één dag

De afdeling orthopedie van het Waterlandziekenhuis heeft deze week als eerste Nederlandse ziekenhuis een schouderprothese in dagbehandeling geplaatst. De patiënt kwam ’s ochtends nuchter voor de operatie en kon dezelfde dag naar huis. Normaal gesproken houdt deze ingreep patiënten twee tot drie dagen in het ziekenhuis.

2018
16
apr
nieuws
door
Martijn Lupke
90
1
0

Robotchirurg neemt riskant handwerk over: 'Tegen de tijd dat we door de schedel heen zijn, hebben we al gevoelloze vingers'

In Eindhoven is een robot ontwikkeld die heel precies door schedelbot heen kan boren en frezen. Dat scheelt twee tot drie uur aan veeleisend handwerk van de chirurg.

advertentie
2018
15
apr
blog
door
Martijn Lupke
330
2
0

De multiculturele OK, feit of fictie?

Is de populatie op de OK een afspiegeling van de maatschappij? Dat zal per regio verschillen. Toch durf ik de stelling aan dat de multiculturele OK (nog) fictie is. Is dit een probleem? Als we mensen van een andere komaf geen gelijke kansen geven wel. Hoe staan we er voor?