heet vanaf nu
2018
16
apr
door
Anesthesiologie AMC
290
1
0

Anesthesie: in vele opzichten een prachtig vak

Als anesthesiemedewerker ben je onderdeel van het OK-team. Met de meest innovatieve apparatuur tot je beschikking ben je verantwoordelijk voor het welzijn van de patiënt tijdens zeer uiteenlopende operaties. Richard vertelt over zijn werk in het Operatiecentrum van het AMC.

topic
Personeel
advertentie
2018
15
apr
door
Martijn Lupke
329
2
0

De multiculturele OK, feit of fictie?

Is de populatie op de OK een afspiegeling van de maatschappij? Dat zal per regio verschillen. Toch durf ik de stelling aan dat de multiculturele OK (nog) fictie is. Is dit een probleem? Als we mensen van een andere komaf geen gelijke kansen geven wel. Hoe staan we er voor?

topic
Personeel
2018
24
mrt
door
Thomas Kerres
441
0
0

Weer thuis

Hebben jullie mijn verhaal in de OK Operationeel gelezen? Deel 1 is in december gepubliceerd en het is een samenvatting van mijn blog tot nu toe. Deel 2 komt er binnenkort aan en daarin krijgen jullie een voorproef van wat ik in de toekomstige blog zoal ga schrijven. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deel 1 hebben gevonden. En natuurlijk straks van deel 2 gaan vinden.

2018
18
mrt
door
Martijn Lupke
1589
4
3

Personeelstekort: Hoe gaan we dit varkentje wassen?

De inkt van het actieplan "Werken in de Zorg" van het ministerie van Volksgezondheid is nog maar net droog of de eerste reacties vliegen je al om de oren. 'Waarom worden de salarissen van de medewerkers in de zorg niet hoger?', of 'Hoe gaan ze zorgen dat mensen behouden blijven voor het vak?' en 'De oplossing zit hem niet in méér mensen, maar in het optimaliseren van de werkprocessen'. Allemaal terechte opmerkingen. Maar wie luistert er naar? De werknemers in de zorg hebben namelijk geen zeggenschap over waar het geld heen gaat.

topic
Personeel
advertentie
2018
07
mrt
door
Ingrid Hummel
2027
22
2

Uitslag enquete dienstensysteem

Eind vorig jaar vroegen we jullie een enquête in te vullen over de inrichting van het dienstensysteem in jullie ziekenhuis. Deze enquête hebben we opgesteld in opdracht van een fusieziekenhuis waar op beide locaties diensten worden gedraaid. Aangezien de acute zorg op 1 locatie geconcentreerd gaat worden was de vraag om te onderzoeken wat voor soort diensten er zoal in het land gedraaid worden. Met 248 reacties hebben jullie goed gehoor gegeven aan deze vraag en het blijkt dat de diensten de gemoederen flink bezig houden.

topic
Personeel