heet vanaf nu
2018
15
nov
door
Martijn Lupke
34
0
0

Grote Europese subsidie voor LUMC-onderzoek naar gebruik kunstmatige intelligentie

Een team onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een grote Europese subsidie ontvangen. Met deze subsidie van 1.1 miljoen euro wil het onderzoeksteam de diagnose, behandeling en logistiek rondom chirurgische ingrepen verbeteren.

topic
Onderzoek
advertentie
2018
14
nov
door
Martijn Lupke
70
1
0

Muziek in geneeskunde

Muziek kan angst en pijn bij kinderen in het ziekenhuis verminderen. Kinderen die een operatie ondergaan ervaren minder pijn en angst als zij naar muziek luisteren dan kinderen die niet naar muziek luisteren. Onderzoeker Marianne van der Heijden promoveerde op 7 november op haar proefschrift Music in Medicine, the value of music interventions for hospitalized children. (Muziek in de geneeskunde. De waarde van muziekinterventies voor kinderen in het ziekenhuis.) Van der Heijden verrichtte haar onderzoek in de Muziek als Medicijn-onderzoeksgroep.

topic
Innovatie
2018
13
nov
door
Martijn Lupke
142
2
0

Geen doorstart MC Slotervaart, Harderwijk kandidaat voor IJsselmeerziekenhuizen

De doorstart van MC Slotervaart gaat niet door. Dat is bevestigd door de voorzitter van de ondernemingsraad van het ziekenhuis in Amsterdam. Daar hebben de curatoren het mislukken van het overleg zojuist bekendgemaakt op een personeelsbijeenkomst.

topic
Ziekenhuis
2018
07
nov
door
Martijn Lupke
294
6
0

Stageleerplaats mogelijk in een niet CZO-erkende zorginstelling

Vanaf 1 januari 2019 is het mogelijk om gebruik te maken van een stageleerplaats* in een zorginstelling welke voor de betreffende opleiding niet CZO-erkend is. Hoe dit werkt, leest u verder in dit nieuwsartikel.

topic
Opleiding
advertentie
2018
05
nov
door
Ingrid Hummel
220
5
0

Verwachting beïnvloedt pijnperceptie en wat je leert van pijn

Zelf-vervullende verwachtingen of ‘self-fulfilling prophecies’ hebben een grote invloed op ons leven. Als patiënten bijvoorbeeld denken dat ze een pijnstiller krijgen, kunnen ze zich vaak beter gaan voelen, zelfs als het een placebopil is zonder enig medisch effect. Hoe werkt dat?

topic
Pijn