heet vanaf nu
2018
20
jun
door
Ingrid Hummel
474
1
0

Syrische vluchtelingen starten in september de opleiding tot operatieassistent

Het Radboudumc trok eind 2017 de stoute schoenen aan en vroeg vluchtelingenwerk mee te denken over hoe ze vluchtelingen met een C-status en een medische achtergrond konden werven voor de opleiding tot operatieassistent. Na een selectietraject van zes maanden, starten Syrische vluchtelingen in september met de opleiding tot operatieassistent.

topic
Opleiding
advertentie
2018
16
jun
door
Programmadirectie OKC2025
662
8
0

Programma OKC2025, op weg naar nieuwe OK wereld

In het voorjaar van 2018 heeft de NVLO met de themadag OKC2025 de weg geopend om vanuit een vernieuwende aanpak een geheel andere weg in te slaan en het leren en werken op een eigentijdse en toekomstbestendige manier voor te bereiden op de nieuwe tijd met toekomstdenken als kerncompetentie binnen een totaal vernieuwd kerncurriculum PPPZ.

topic
OKC2025
2018
15
jun
door
Ingrid Hummel
274
4
0

Hersenoperaties met een Hololens

Het UMC Utrecht heeft samen met een Nederlands softwarebedrijf een app ontwikkeld voor de HoloLens, waarmee een neurochirurg driedimensionale beelden voorgeschoteld krijgt van het brein dat zij gaat opereren. Dit helpt bij de voorbereiding van de operatie en maakt tijdens de operatie het navigeren naar de juiste locatie gemakkelijker.

topic
Innovatie
2018
07
jun
door
Martijn Lupke
264
1
0

Infectiepreventie, een kwestie van gedrag en een lange adem

Antibioticaresistentie is een wereldwijde bedreiging voor de volksgezondheid. Eenvoudig te genezen ziektes (zoals long- of blaasontsteking) kunnen hierdoor weer levensbedreigend worden. De aanpak van antibioticaresistentie in de Nederlandse ziekenhuizen berust op het terugdringen van onnodig gebruikte antibiotica en het uitvoeren van de juiste infectiepreventiemaatregelen, om verdere verspreiding van resistente bacteriën te voorkomen.

topic
Hygiene
advertentie
2018
06
jun
door
Ingrid Hummel
217
0
0

Derde van artsen en geneeskundestudenten maakte #MeToo-situatie mee

Een derde van de artsen en studenten geneeskunde, voornamelijk vrouwen, heeft op het werk weleens een seksueel grensoverschrijdende situatie meegemaakt. Dat blijkt uit een enquête van het blad Medisch Contact onder 3098 artsen en 440 geneeskundestudenten.

topic
Veiligheid