heet vanaf nu
2018
24
feb
door
Martijn Lupke
672
2
0

Ziekenhuis Amstelland geeft geboortefotograaf toegang tot operatiekamer

Gisteravond is voor de eerste keer in Ziekenhuis Amstelland een geplande keizersnede door een geboortefotograaf vastgelegd. Het was een bijzonder moment voor ouders, maar ook een bijzondere aangelegenheid voor de medewerkers op de OK.

advertentie
2018
24
feb
door
Ingrid Hummel
103
2
0

Smartphone-app helpt het risico op postoperatieve wondinfecties te verminderen

Met een nieuwe smartphone-app, WoundCare, kunnen patiënten beelden van hun wonden vanuit huis versturen ter beoordeling door verpleegkundigen, waardoor eerdere opsporing van postoperatieve wondinfecties (SSI's) en preventie van ziekenhuisopnames mogelijk worden.

topic
Innovatie
2018
21
feb
door
Ingrid Hummel
514
0
0

Primeur: Oogziekenhuis verwelkomt robot in operatiekamer

In Het Oogziekenhuis Rotterdam is de eerste operatierobot voor oogchirurgie in Nederland in gebruik genomen. De operatierobot zal in de toekomst gebruikt worden bij netvliesoperaties om patiënten preciezer en veiliger te helpen. Ook maakt de robot op termijn nieuwe behandelingen mogelijk, waarmee aandoeningen aan het netvlies kunnen worden verholpen waar nu nog geen adequate behandelingen voor beschikbaar zijn.

topic
Innovatie
2018
15
feb
door
Ingrid Hummel
252
0
0

Europese dag van de operatieassistent

En, en, zijn jullie een beetje verwend vandaag? De dag van de verpleging is inmiddels bij iedereen wel bekend, en dat moet natuurlijk ook zo worden met de Europese dag van de Operatieassistent.

topic
Personeel
advertentie
2018
14
feb
door
Ingrid Hummel
244
1
0

Medische instrumenten ontwerpen en testen zonder dure prototypes

Complexe nieuwe medische instrumenten blijven vaak steken in de fase van het prototype. Dat is duur en tijdrovend. Ewout Arkenbout ontwikkelde daarom een nieuwe, virtuele ontwerpmethode waarmee instrumenten al eerder zijn te evalueren en bij te sturen. Arkenbout promoveerde op maandag 12 februari op dit onderwerp aan de TU Delft.

topic
Innovatie