heet vanaf nu
2017
06
dec
door
Ingrid Hummel
242
0
0

Preventief verwijderen van eileiders voorkomt eierstokkanker

Gynaecoloog-oncoloog dr. Jurgen Piek van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven wil dat het huidige protocol voor een baarmoederverwijdering op goedaardige indicatie, bijvoorbeeld bij vleesbomen of hevige menstruaties, wordt aangepast. Hij wil dat standaard ook de eileiders worden verwijderd om eierstokkanker te voorkomen.

topic
Chirurgie
advertentie
2017
30
nov
door
Ingrid Hummel
474
6
0

Uitkomsten Groot Nationaal Onderzoek naar pijn

Vrouwen zijn gevoeliger voor pijn dan mannen, maar kunnen daar iets aan doen door films te kijken of te sporten. Dat blijkt uit het Groot Nationaal Onderzoek naar pijn, waaraan meer dan 9.000 Nederlanders meededen. De resultaten worden op 30 november gepresenteerd in het wetenschapsprogramma De Kennis van Nu.

topic
Pijn
2017
29
nov
door
Ingrid Hummel
2407
16
4

Pilootvaardigheden in de operatiekamer

Het verbaast voormalig luchtmachtvlieger en chirurg Marck Haerkens niets dat er geen verdere daling is van de vermijdbare sterfte in ziekenhuizen. Gisteren werd bekend dat het ziekenhuizen niet lukt om het aantal vermijdbare sterftes verder terug te dringen.

topic
Veiligheid
2017
28
nov
door
Martijn Lupke
327
3
0

'Meer patiënten overleden door fouten in ziekenhuis'

In de Nederlandse ziekenhuizen zijn in een jaar tijd naar schatting 1035 patiënten overleden doordat er iets in het ziekenhuis fout ging, dat waarschijnlijk voorkomen had kunnen worden. Dat zijn 67 meer mensen dan in de tijdsperiode daarvoor.

topic
Veiligheid
advertentie
2017
14
nov
door
Martijn Lupke
467
10
0

Amsterdam krijgt VR-trainingscentrum voor chirurgen

Amsterdam krijgt volgend jaar een groot internationaal virtual reality-trainingscentrum voor chirurgen en andere medisch specialisten.

topic
Innovatie